logo

Forum - Dzieci i rodzice
Dla rodziców o dzieciach

Poprzedni temat «» Następny temat
Wygodne i zdrowe spanie dla dziecka
Autor Wiadomość
ira 
a

Wysłany: Pią 19 Paź, 2007 09:33   Wygodne i zdrowe spanie dla dziecka

Zastanawiam sie nad kupieniem materacu dla dziecka.Czy mogl by mi ktos doradzic jakij materac jest wygodny,zdrowy i w miare nie drogi.Co sadzicie na temat materacow z pianki poliuretanowej?

mela 
Mela

Wysłany: Pon 22 Paź, 2007 13:11   

Według mnie najlepsze materace to te sprężynowe. Ponoć najlepiej jak są wyłożone płytą kokosową, bo to jest surowiec naturalny, ma właściwości termiczne i zapewnia dobrą cyrkulację wewnątrz materaca. Ale taki kosztuje ponad 200 zł rozmiar 90x200. Także sporo kosztuje, no ale pytałaś o wygodny i zdrowy materac. Nie wiem co myśleć na temat tej pianki, ale to chyba nie jest najwyższej jakości materiał.

jurx 
Administrator

Wysłany: Pon 22 Paź, 2007 13:14   

Ja myślę, że piankowy materac jest dobry, ale na krótko, bo po pewnym czasie się ugniecie i zostanie w nim gniazdo w które człowiek będzie się zapadał. To skutkuje w dłuższym czasie schorzeniami kręgosłupa.
Polecam materac na sprężynach.

ira 
a

Wysłany: Wto 23 Paź, 2007 14:36   

Jurx pisze ze materac piankowy jest dobry ale na krotko, na krotko to znaczy na ile,mniej wiecej ?Wczoraj bylam u kolezanki ktora kupila piec lat temu, dla dwojki swoich dzieci ,materace piankowe.Jest z nich zadowolona i tez mowi ze wcale nie widzi zeby byly ugniecione miejsca.Pozdarawiam! :-P :?:

elza 
elza

Wysłany: Wto 23 Paź, 2007 22:02   

Nie zawsze to co najdroższe jest najlepsze. Ja kupiłam 5 lat temu materace na łóżko piętrowe ze zwykłej gąbki. Koszt takiego materaca wtedy to 80,00 zł. Mimo tylu lat jest jak nowy bez żadnych odgnieceń.

mela 
Mela

Wysłany: Pon 29 Paź, 2007 13:09   

No nie wiem, na razie dzieci są w miarę lekkie, ale taki materac ma posłużyć co najmniej do 18 roku życia dziecka albo i dłużej. Wtedy dziecko waży ok 50 kg. My z mężem przez dwa lata spaliśmy na rozkładanej sofie, i ona jest właśnie z gąbki. Sprawdzałam ostatnio i zrobiły się w niej okropne wgniecenia.
Do Iry: W Ikei można kupić materac sprężynowy za 90 zł, jeśli masz najnowszy katalog to strona 148.
Pozdrawiam :-D

elza 
elza

Wysłany: Pon 29 Paź, 2007 13:28   

Ja mówię ci jak to wygląda w praktyce. U nas też wiele razy spali tam dorośli i nic.

ira 
a

Wysłany: Pon 29 Paź, 2007 13:50   

Dzis bylam w Carefur i tez widzialam materace sprezynowe za 99 zl w promocji.Jeszcze nie jestem zdecydowana jakij bym chciala materac.A tobie ELZA chyba dobre sie trafily te materace.Bo przeciesz sa roznej jakosci te gabki.Pozdrawiam i dziekuje za pomoc.

Odpowiedz do tematu