Nigdy nie mialam problemow z bezsennoscia ale troche czytalam na ten temat.Podobno pomaga wypicie szklanki cieplego mleka przed snem.Przewietrz pokoj przed spaniem.I najlepsza rada popros Pana Boga o spokojny i zdrowy sen.Ja tez moge za Ciebie sie modlic, moge ?
Jeszcze czegos sie dowiedzialam na temat bezsennosci.A wiec substancia korzystnie wplywajaca na sen TRYPTOFAN znajduje sie ona w mleku , bananach ,platkach zbozowych.Zjec to na kolacie.Wez kompiel ,ale niezbyt goraca.Zaparz sobie ziolka z melisy ,rumianku ,dziurawca czy kozlka lekarskiego.Kladac sie ,unikaj mysli o rzeczach przykrych i denerwujacych.Jesli masz partnera ,zrobcie sobie nawzajem masaz plecow i karku.Nie unikaj seksu.Powoduje on odprezenie i ulatwia zasniecie.Jesli lezysz bezsennie w lozku nie zamykaj oczu tak dlugo ,jak wytrzymasz.Zamiast zmuszac siebie do zasniecia ,sprobuj czuwac.Zacznij czytac nudna ksiazke lub gazete.Jesli nie mozesz zasnac dluzej niz 20-30 min.wstan pospaceruj po mieszkaniu ,zjedz lub wypij cos.Potem sprobuj znowu sie polozyc.DOBRANOC.MILYCH SNOW.
Cześć Mela.
Czytałam o twoich problemach z bezsennością. Bardzo ci współczuje, bo brak snu to okropna sprawa. Niestety nie mam żadnej rady dla ciebie. Ja nigdy nie miałam takiego problemu nawet w ciąży. Może pod koniec kiedy było mi bardzo ciasno w brzuchu.Mam nadzieję, że to jest przejściowe i szybko minie.Czy dalej masz ten problem?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum